Hľadáte praktický ruksak do práce? Poradíme vám pri výbere

Hľadáte praktický ruksak do práce? Poradíme vám pri výbere>

Batoh do práce je obľúbenou voľbou každého, kto sa za prácou prepravuje mimo svojho bydliska. Je to aj váš prípad? Či už dochádzate denne alebo len občas, zrejme so sebou beriete aj určité osobné a pracovné potreby. Zmapovali sme pre vás možnosti, ktoré máte na zbalenie každodenných pracovných potrieb. Zároveň sa v článku dozviete, na čo sa zamerať, keď si vyberáte vhodný batoh do práce.

 

Batoh či taška? Rozhoduje štýl


Najdôležitejší aspekt pri rozhodovaní, do čoho si zbalíte svoje veci na cestu do práce, je váš celkový bežný štýl a outfit, v ktorom chodíte do práce. Veľkú úlohu tu však zohráva aj pohlavie. Zatiaľ čo u žien sú častejšie používané rôzne typy kabeliek a tašiek cez rameno, páni sa väčšinou pri výbere rozhodnú pre pánsky batoh do práce. Samozrejme aj pre nich sú dostupné rôzne formy tašiek, ktoré sú využívané najmä pri tzv. business štýle. Pokiaľ patríte medzi tých, ktorí musia ráno odchádzať z domu vo vyžehlenej košeli, siahnite po koženej taške cez rameno, do ktorej hravo vojdete aj všetky potrebné dokumenty či notebook.Pre tých ostatných padnú vhod nasledujúce rady, vďaka ktorým zaručene nájdete ten správny vak alebo batoh do práce.

Ako nájsť najvhodnejší batoh do práce?


Vybrať si správny batoh do práce by sa mohlo zdať na prvý pohľad jednoduché. Keďže je to vec, ktorú používate pri dochádzaní do práce takmer denne, oplatí sa dať si pri jeho výbere záležať, aby čo najlepšie splnila vaše potreby a požiadavky. Ako by mal vyzerať správne zvolený pánsky plecniak do práce? Zamerajte sa na niekoľko nasledujúcich kritérií.

Mil-Tec taktický batoh

Veľkosť

Aký veľký by mal byť správny batoh do práce? Pri tejto otázke je vhodné sa pozastaviť, a čo najdôkladnejšie sa zamyslieť nad tým, čo všetko si v ňom budete potrebovať do práce odniesť.

Ak si so sebou potrebujete vziať iba základné veci ako sú vaše doklady, peňaženka, kľúče a možno nejaké menšie množstvo pracovných potrieb, bude vám postačovať aj menší kompaktný batoh, do ktorého si môžete prihodiť aj nejaký snack na rannú cestu vlakom a fľašu s vodou. 

Pokiaľ patríte k ľuďom, ktorí potrebujú so sebou denne nosiť do práce aj notebook, dbajte na to, aby sa do vášho nového batohu do práce vošiel. Veľakrát je potrebné si k notebooku pribaliť aj nabíjačku, preto by mal byť dostatočne priestranný. Okrem toho myslite vždy aj na ďalšie vyššie spomínané veci.

Samostatnú kategóriu pri výbere správnej veľkosti batohu do práce tvoria tí, ktorí do neho musia zbaliť aj objemnejšie veci. Ak napríklad pri výkone svojej práce nosíte rovnošatu , ktorú si potrebujete zabaliť av práci sa do nej prezliecť, voľte jednoznačne batoh s väčším objemom. Väčší batoh ocenia aj tí, ktorí si do práce pripravujú a balia vlastný obed. So šikovnou nádobkou na jedlo sa vám do batohu zmestia aj ostatné bežne potrebné osobné aj pracovné veci.

 

Praktický batoh do práce a na iné aktivity

Funkčnosť

Aby spĺňal váš batoh do práce všetko, čo od neho očakávate, je dôležité opäť zvážiť, čo v ňom budete potrebovať prenášať. Správne zvolený batoh do práce musí byť praktický a funkčný . To znamená, že by mal obsahovať rôzne zložky a vrecká , ktoré vám pomôžu vojsť doň všetky potrebné veci, ale zároveň ich mať s prehľadom uložené tak, aby sa kapacita batohu využila čo najefektívnejšie. Páni, ktorí cestujú do práce vlakom a ráno sa potrebujú ku vlaku presunúť pešo, prípadne na bicykli, si môžu zvoliť na prvý pohľad jednoduchý čierny pánsky batoh do práce . Ten sa pokojne hodí aj k elegantnejšiemu outfitu. Tieto typy batohov síce pôsobia jednoducho, ale zvnútraponúkajú výborné možnosti organizácie batožiny a príslušenstva. Notebook si pohodlne uložíte do priehradky, v ktorej bude chránený. Výhodou je aj výber batohu, ktorý má na boku vačky na uloženie fľaše s vodou. Určite využijete aj menšie predné vrecká na uloženie drobností ako sú kľúče, hygienické vreckovky a podobne. Nie vždy však platí, čím viac vreciek tým lepšie. Rôzni ľudia ocenia na svojom batohu do práce rôzne členenia zložiek a vreciek. Výber preto prispôsobte priamo vašim potrebám.

Farba

Voľba farby pri výbere batohu do práce je vo väčšine prípadov vec vkusu. V prvom rade sa ľudia prirodzene zameriavajú na to, čo sa im páči. Dámy okrem bežných ľahko zladiteľných farieb často siahajú aj po výraznejších farbách. Výber farby pre pánsky batoh do práce je spojený skôr s konzervatívnejším prístupom. Medzi pánmi sú okrem klasickej čiernej farby obľúbené aj batohy v zemitých farbách , ktoré ocenia najmä vyznávači minimalistického štýlu.

Aký materiál zvoliť pre batoh do práce?

Pri voľbe materiálu máte niekoľko možností. Vybrali sme najpoužívanejšie materiály na výrobu batohov spolu s ich vlastnosťami. Na ich základe sa môžete jednoducho rozhodnúť, ktorý bude pre vás vhodný.

Batoh z kvalitných materiálov

  1. Kožený batoh

    Koža je jeden z najstarších materiálov používaných pri výrobe tašiek, business tašiek cez rameno, avšak často sa používa aj pri výrobe batohov. Výhoda kožených batohov je, že sú vodoodpudivé a štýlové. Kožený batoh s vami vydrží dlho, je však potrebné sa oň starostlivo starať. Nevýhodou môže byť, že sa môže ľahšie poškriabať alebo poškodiť a koža môže začať časom praskať. Mínusom je aj vyššia cena.

  2. Batoh z nylonu

    Nylon sa považuje za jeden z najvhodnejších materiálov na výrobu batohov do práce. Je vodoodpudivý a odolný voči opotrebovaniu. Batoh do práce z nylonu chráni jeho obsah pred miernym dažďom a je ľahko udržiavateľný. Je to navyše ľahký materiál, a preto sú batohy vyrobené z nylonu pohodlné na nosenie. V porovnaní s kožou je cenovo dostupnejšie.

  3. Batoh z polyesteru

    Polyesterové vlákno je tiež často používaný materiál pri výrobe batohov. Batohy vyrobené z polyesteru sú ľahké a ľahko udržiavateľné ako tie nylonové, avšak o niečo menej pevné a odolné. Výhodou plecniaka z polyesteru je, že je vodeodolný a preto je vhodný aj pre tých, ktorí sú pri práci alebo ceste do práce často vystavovaní nepriazni počasia. Ide zároveň o cenovo najdostupnejšie batohy s dobrými vlastnosťami.

  4. Bavlnený batoh

    Stále obľúbené sú aj batohy vyrobené z bavlnených materiálov. Čo sa týka funkčnosti alebo odolnosti, tu mnoho výhod nehľadajte. Také batohy sú však príjemné na nosenie a často si ich volia ľudia s osobitým štýlom.

Vyberajte pohodlný batoh do práce


Jedným z ďalších dôležitých aspektov, na ktorý treba hľadieť pri výbere batohu, sú pohodlie a možnosti úpravy pri nosení. Pohodlný batoh by vás nemal nikde tlačiť a tiež by nemal zaťažovať váš chrbát. Ramenné popruhy by mali byť pre väčšie pohodlie čalúnené a ich dĺžka nastaviteľná. Precízne by mali vyberať najmä tí, ktorí majú batoh na svojom chrbte dlhšiu dobu. Tu odporúčame pre ešte väčší komfort siahnuť po batohu ergonomických tvarov s polstrovanou chrbtovou časťou. Zároveň určite oceníte aj bedrový pás , ktorý je súčasťou mnohých batohov a dokáže výrazne ovplyvniť pohodlie pri dlhšom nosení.

Ako ochrániť batoh do práce v daždi?

Pri výbere batohu do práce je potrebné prihliadať aj na prostredie, v ktorom sa budete s batohom pohybovať. Rôzny terén a podmienky vyžadujú aj rôznu odolnosť a funkčnosť vášho batohu. Pokiaľ sa presúvate do práce na bicykli alebo pešo, je vhodné aby ste boli pripravení aj na nepriaznivé počasie , ktoré môže váš nový dôkladne vybraný pánsky batoh do práce nielen zamočiť, ale napríklad pri jazde okolo pokojne aj ušpiniť. Pokiaľ pracujete v teréne je obzvlášť dôležité dbať na materiál, z ktorého je batoh vyrobený. Na ochranu pred dažďom a nepriaznivými podmienkami vám môžu byť veľmi užitočné aj nasledujúce pomôcky.

Impregnácia

Ak chcete váš batoh do práce chrániť pred prípadným nečakaným dažďom, je vhodné ho ošetriť impregnačným prostriedkom , aby aj pri menšom presune dažďom bol jeho obsah chránený pred vlhkosťou.

Pláštenka

V prípade, že sa stretávate s nepriazňou počasia častejšie alebo vykonávate svoju prácu v exteriéri, zaistite si  pláštenku na batoh . Ide o veľmi praktickú pomôcku, ktorú zbalíte do malých rozmerov. V batohu nezaberie skoro žiadne miesto av prípade potreby ju jednoducho batoh obalíte . Taká pláštenka slúži ako nepremokavý obal a neprepustí vodu ani v prípade silného dažďa. Váš batoh do práce a hlavne jeho obsah tak zostane plne chránený.

Pláštenka na batoh do dažďa

Vybrať si správny batoh do práce nemusí byť vôbec ťažké. Podstatné je prispôsobiť výber svojim preferenciám a potrebám. Zvážte preto, čo od batohu očakávate. Koľko a aký typ vecí v ňom budete prenášať? V akom prostredí sa s ním budete pohybovať? Ako dlho ho budete mať na chrbte? V neposlednom rade nezabúdajte, že batoh je súčasťou vášho outfitu a okrem funkčnosti musí spĺňať aj podmienky pohodlia a komfortného nosenia.